Naša prva bašta

Prošlog proleća smo zaključili da bi bilo sjajno da imamo nešto malo povrća u dvorištu. Obzirom da ovde gde smo trenutno nemamo previše mesta, sve je zamišljeno minimalno. A i bilo je glupo da se bacamo u neke silne akcije, kada pojma nismo imali ni šta bi moglo da uspe od svega toga, kao ni kako ćemo se snaći. Nismo se previše ni raspitivali, trudili da učimo i gubimo silno vreme. Na Pinterestu ima divnih i korisnih ideja za male bašte, a i na internetu mnoštvo saveta, ali za prvi put smo nekako to sve lagano bili krenuli i bez ikakve ideje što se ispostavilo kao potpuni fijasko. Dalje…

Advertisements

7 thoughts on “Naša prva bašta

Add yours

  1. Isti problem sa paradajzom prošle godine. Užas! Ja sam ove godine prviput posejala celer. Pojma nemam ni kako izgleda kad poraste. Nosila sam se sa mišlju da ono nešto zemlje u selu posvetim gajenju jedne kulture, pa aj’ da vidm šta hoće ovaj celer od pažnje. Ne znam kako si prošla sa paprikom, ali moraš priznati da je sjajno kad ubereš nešto svoje, neprskano (jer ne znam ni čime bih prskala).

    Like

    1. I ja se pitam kako ćemo proći sa celerom. Saznaćemo za koji mesec i taman da da razmenimo iskustvo, šta je dobro, a šta ne. Za par godina valjda uspemo par stvari da uzgojimo. Sa paprikom onako, nije bilo dovoljno sunca, pa je sporije napredovala. Ove godine ću probati da napravim onu mešavinu kopriva i beli luk pa time da prskam, a ima mislim i nešto sa nanom, pošto svežu nanu taman imam.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑